Őszi dekorálás – így fess tököt!

painted_pumpkins_blog0_hu

A tökfaragás hagyományosan októberi program. Mi van azonban akkor, ha ezt már unjuk? Semmi kétség, a tökdekornak millió variációja létezik, itt azonban most egy személyes kedvencet mutatok meg: a tökfestést. Valójában pont ugyanarról van szó, mint húsvétkor a tojásfestésnél – na jó, talán kevesebb kulturális háttérrel és  több dekorálási szándékkal. A tökfestésben az a jó, hogy nem vagy annyira kiszolgáltatva az eszközöknek, mint a faragásnál: csak egy filcre van szükséged, amivel vicsorgó arcot éppúgy festhetsz, mint indián motívumokat vagy virágokat. Íme tehát egy nagyon rövid leírás arról, hogy mit kell tenned, ha Te is szeretnél tököket díszíteni!

Amire szükséged lesz:

  • viszonylag egyenletes mintázatú dísztök (én kicsivel dolgoztam, de kellő türelemmel ennél jóval nagyobbakat is ki lehet díszíteni)
  • alkoholos filc

painted_pumpkins_blog1

A továbbiakban a feladat gyakorlatilag tojásfestés: annyit kell csak tenned, hogy kitalálod a mintát és rárajzolod a tökre. Érdemes fölülről kezdeni a dekorálást, így egy ismétlődő mintát könnyebben ki lehet osztani egyenletesen.

painted_pumpkins_blog2

A tapasztalatok azt mutatják, hogy minél kisebb a tök, annál vékonyabb filcet érdemes használni. A fehér tollal még sikerült viszonylag finom mintákat varázsolnom a tökre, de a feketével már jobban meggyűlt a bajom, az lehetett volna vékonyabb.

painted_pumpkins_blog3

A kész dísztökök önmagukban is szépek, de jól mutatnak a natúran hagyott tökök mellett is. Néhány terméssel, bogyóval párosítva nagyon hangulatos őszi asztaldísz válik belőlük.

painted_pumpkins_blog4

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek oszd meg!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s