Milyen az álomstúdiód?

dream_studio_blog_hu

Melyik kreatív ne álmodozna arról, milyen lenne egy saját stúdió? Egyelőre nem fenyeget a veszély, hogy ezen álmaim valósággá váljanak (jelenleg egy otthoni mindenes íróasztalon dolgozom), de azért biztos, ami biztos, összegyűjtöttem, milyen fontos szempontokat vennék figyelembe, mindezt pedig egy kis vizuális inspirációval fűszereztem.

Mi tehát a fontos?

Az első és legfontosabb szempont nyilvánvalóan a fény. Szeretem, ha besüt a nap, de alkotáshoz leginkább a szórt fény ideális, így egy északi fekvésű vagy tetőablak éppen megfelelne. Hogy még tökéletesebbek legyenek a fényviszonyok, a falakat fehérre festeném – még a világos falszínek is képesek módosítani a színhatásokat.

Aki ismer vagy olvassa a blogot, az nem fog meglepődni a következő igényemen: kifejezetten csöndes helyen szeretek dolgozni. Emellett szeretem a zöld növények látványát is, így elkélne néhány a stúdióban – vagy az ablak előtt. Utóbbi előnye, hogy kisebb eséllyel pusztul el és a nyári hőhullámtól is megóv.

Alapvetően kis hellyel is megelégednék, mert egyedül szeretek dolgozni. Szerencsére nincs túl sok holmim, így nem lenne nagy kihívás rendet tartani – kuplerájban ugyanis képtelen vagyok alkotni.

dream_studio_hu

A képek forrásai: 1, 2, 3, 4

Ami az asztalt illeti, minél mélyebb, annál jobb. Valamilyen számomra ismeretlen okból a készen kapható íróasztal szabvány szerint 60 cm mély, ami gyakorlatilag használhatatlan, néha az egész kóceráj megindul lefelé a szemközti oldalon. Így aztán egy minimum 70-80 cm mély íróasztallal ruháznám fel a kis stúdiót. Festőállványra semmi szükség, nagyon jól néz ki, de eddig még nem sikerült elsajátítanom a használatát.

Ezek után már csak a dekoráció marad hátra: néhány könyvespolc a kedvenc könyvekkel, hangoskönyvekkel, egy fényfüzér, egy világos szőnyeg, és egy puha kanapé a macskának.

Ezekből az elemekből már egész helyes kis stúdió állna össze. Ti milyen helyen szeretnétek alkotni?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s